U bent werkgever

Financieel aantrekkelijk

 

Een bedrijfsfietsenplan is simpelweg relatief goedkoop. Goedkoper dan gelijk welke andere mobiliteitsoplossing én de meest aantrekkelijke bruto/netto verhouding van alle looncomponenten.  

  • Als bedrijf kan u de meeste investeringen voor 120% als kost inbrengen;
  • Voor de fiscus is dit géén voordeel alle aard indien de werknemer een engagement tot woon-werk verkeer met de fiets neemt en dus daadwerkelijk tenminste gedeeltelijk met de fiets naar het werk komt;
  • U kan uw werknemer een fietsvergoeding toekennen tot 23 cent per gereden kilometer;
  • De RSZ administratie verhaalt, indien de fiets ook privé wordt gebruikt (woon-werk verkeer geldt niet als privé) slechts op het privé-gedeelte van de fiets sociale bijdragen, die dan ook doorgaans erg beperkt is.

Deze voordelen zorgen ervoor dat wanneer u als bedrijf een fiets koopt voor uw werknemers, dat ongeveer 60% goedkoper is dan wanneer de werknemer zelf zijn fiets zou kopen uit het nettoloon.

We hebben het dan nog niet gehad over hoe een fietsplan je de volgende uitbreiding van het parkeergebouw kan besparen, of uw bedrijf kan helpen om de kost van ziekteverzuim terug te dringen.

Als u precies wil uitrekenen wat u kan besparen met een fietsplan, kijk dan zeker eens op www.bikeform.be

 

U bent beter bereikbaar

 

We bouwen met zijn allen elke dag files, en dat hoeft helemaal niet.

De fiets is een prima oplossing voor een vlottere mobiliteit.  

  • 55% van de werknemers woont binnen de 15km van de werkplek. Met een elektrische fiets is een afstand van 15km geen enkel probleem. Onze tienduizenden e-bike klanten fietsen gemiddeld 20 km per rit met hun e-bike, zo bleek uit recent onderzoek bij onze klanten.
  • Verder is de Brompton vouwfiets een absolute topper in combinatie met het openbaar vervoer om de ‘last mile’ naar huis of het werk te overbruggen. De vouwfiets vouwt snel op, laat zich meevoeren op de trein als een ‘trolley’ en fietst enorm licht.

Minder parkeerdruk, minder autokosten, stiptere werknemers, het is allemaal binnen handbereik. Elke fietsende werknemer zorgt voor minder file rond uw bedrijf en meer vrije parkeerruimte.

 

Gezondere werknemers

 

Wie met de fiets naar het werk komt is gewoon fitter, is vaker op tijd en dit met een fris hoofd. Nodeloos te zeggen dat fietsende werknemers gezondere werknemers zijn. Ze hebben minder stress en zijn 15% minder afwezig.

 

Een goed werkgeversimago

 

Een echt fietsenplan draagt ook bij tot een positief, modern en bewust imago voor uw bedrijf. U levert een echte bijdrage aan het ontwarren van de mobiliteitsknoop.

 

Aanwerving en retentie

 

U wil de beste medewerkers aantrekken, en eens u ze aangetrokken heeft wil u ze natuurlijk graag behouden. Geen enkel ander voordeel is bruto/netto zo aantrekkelijk dan de fiets. Bovendien kan u zich ermee onderscheiden van uw concurrenten. Een volledig en aantrekkelijk fietsplan kan u echt helpen in de ‘war for talent’.

 

Veelgestelde vragen

1. Kan ik echt voor alle fietsinvesteringen en fietskosten 120% aftrek genieten?

Zo goed als alle kosten die gedaan zijn om gebruik van de fiets door personeelsleden voor hun woon-werkverplaatsing aan te moedigen zijn 120% aftrekbaar. Dit is van toepassing op alle kosten om fietsen en hun toebehoren te verwerven, te onderhouden en te herstellen. 

Bedrijfsfietsen moeten worden afgeschreven lineair op 3 jaar, operationele leasing geniet niet van de verhoogde aftrek.

Verder zijn de kosten zijn in hun totaliteit aftrekbaar, dus geen onderscheid volgens het gebruik voor woon-werk, privé of beroepsverplaatsingen

Wat betreft toebehoren komen alle producten in aanmerking die wenselijk of noodzakelijk zijn om de woon-werkverplaatsingen te maken: fietspomp, bel, fietslicht, reflectoren, gereedschapskist voor kleine herstellingen, fietstas, accu en lader, …

Uitgesloten van verhoogde aftrek is gewone, sportieve of beschermende kledij (dus ook geen regenkledij, fluohesje of fietshelm); GPS; fietskar


2. Moeten werknemers elke dag met de fiets naar het werk komen?

Nee, maar wel gedeeltelijk. De fiscus accepteert dat werknemers een verklaring op eer afleggen dat ze een bepaald gedeelte van hun woon-werk verplaatsingen met de fiets zullen doen. Het is een goed idee uw taxatie-ambtenaar te consulteren voor het bepalen van uw fietspolicy. Als u als werkgever echt een garantie wil dat medewerkers met de fiets naar het werk komen dan kan u denken aan een track & trace systeem, om dit te gaan meten.  


3. Wat als een werknemer vertrekt, wat gebeurt er dan met de fiets?

Ja, dat is wel vervelend, fietsen hebben immers maten en een onderscheid in dames en heren frame, waardoor het niet voor elke fiets makkelijk is een nieuwe bestuurder te vinden. Bedrijven kunnen hier afspraken met de werknemers maken in de fietspolicy.  Wij werken hier ook graag samen een oplossing voor uit. Waar het niet mogelijk is om de fiets te ‘herplaatsen’ kunnen wij onder bepaalde voorwaarden fietsen terugnemen, waardoor u als bedrijf uw fietsenpark efficiënt kan beheren.


4. Ik krijg als werkgever toch niet bij elke platte band telefoon?

Nee gelukkig niet, onze bedrijfsfietsen zijn voorzien van een pech onderweg systeem en het onderhoud en reparatie van uw bedrijfsfietsenvloot regelen wij voor u en dit rechtsreeks met de fietsers. U kan voortdurend op de hoogte blijven via ons fleet management systeem, maar u hoeft niet telkens zelf de telefoon te nemen. Dat is wel zo makkelijk.


5. Wat als een fiets gestolen wordt, of beschadigd?

Geen probleem, al onze bedrijfsfietsen zijn uitgerust met de beste verzekeringsproducten op de markt. De franchise bedraagt 35 euro per schadegeval en de dekking erg breed, van diefstal, over schade tot pech onderweg.


6. Moeten RSZ bijdragen betaald worden  voor een fiets die een werkgever aan zijn werknemer ter beschikking stelt?

Ja, maar enkel voor het privégebruik van de fiets (woon-werk verkeer valt hier niet onder). Afspraken met de RSZ administratie landen doorgaans op ongeveer 25% van de waarde van de fiets waarop dan RSZ bijdragen worden geheven bij werkgever (+/- 35%) en werknemer (+/-13%). 


7. Moet de werknemer personenbelasting betalen voor zijn bedrijfsfiets?

Neen, op voorwaarde dat de fiets wordt gebruikt voor woon-werkverkeer. De fiscus beoordeelt dit op basis van een verklaring op eer. De fiscus doet dus wat anders dan de RSZ administratie. Indien de fiets (ook) wordt gebruikt voor woon-werk verkeer dan is hij volledig vrijgesteld van personenbelasting, voor de RSZ ligt dit licht anders.  


8. Die all-inn formule, is die echt all-inn, waar zit het addertje?

Er is geen addertje  All-inn is all-inn.  De enige uitzondering zijn platte banden.  Is uw werknemer een onwaarschijnlijke veelfietser die 4 sets nieuwe buitenbanden nodig heeft per jaar? Dan krijgt hij die.  Alle onderhoud is inbegrepen in de prijs.  Als onderdelen versleten zijn of aan vervanging toe, dan worden ze vervangen. Of het nu gaat om een band, een batterij van een elektrische fiets, een cassette, een ketting enz.  alles zit erin.


9. Wat met de fietsvergoeding?

Die is gewoon cumuleerbaar met alle fiscale voordelen.  Opgelet de fietsvergoeding mag in principe niet worden toegekend voor verplaatsingen met een high speed bike.


10. Gelden de fiscale voordelen voor gelijk welke fiets?

Bijna, de fiscale voordelen gelden voor zowat alle fietsen, e-bike, gewone fiets, MTB of racefiets, maakt allemaal niet uit. Opgelet wel met de high speed elektrische fiets die sneller kan dan 25/h.  Dat is een apart geval: vooralsnog is de high speed bike noch voor de fiscus, noch voor de RSZ administratie een fiets. De 120% aftrek, vrijstelling in de personenbelasting en fietsvergoeding gelden voorlopig nog niet voor deze fiets.  Er zijn heel wat politieke initiatieven om ervoor te zorgen dat dit straks wel zo is, maar voorlopig en jammer genoeg dus nog even niet. Al onze dienstverlening verlenen wij wel evenzeer voor high speed e-bikes. Op ons kan u dus rekenen, ook als u graag dergelijke fietsen wil.


11. Wat op het einde van de ‘lease’?

Dan kan u de fiets aan marktwaarde overnemen. U kan deze optie doorgeven aan uw medewerker, als u dat wenst. Wel even opletten met de fiscale behandeling van dergelijke overname. 


12. Ik wil als werkgever wel graag fietsen ter beschikking stellen maar heb liever niet dat het de loonkost doet oplopen?

Dat kan perfect. U kan middels een cafetariaplan of flexibel verloningssysteem, uw werknemers bepaalde looncomponenten laten inruilen tegen een fiets. Dit kan gaan van het inruilen van vakantiedagen, bedrijfswagen, eindejaarspremie tot zelfs bruto-loon.  Er zijn vele sociaal secretariaten en andere dienstverleners die programma’s hebben om dit perfect en erg makkelijk voor u te berekenen. We helpen u graag op weg.