Vraag nu je offerte!

 

homepage  09 247 04 70

homepage  info.b2b@fiets.be

Voordelen voor de werkgever

 • Financieel aantrekkelijk

Een bedrijfsfietsenplan is simpelweg relatief goedkoop. Goedkoper dan gelijk welke andere mobiliteitsoplossing én de meest aantrekkelijke bruto/netto verhouding van alle looncomponenten.  

 • Als bedrijf kan u de meeste investeringen voor 120% als kost inbrengen;
 • Voor de fiscus is dit géén voordeel alle aard indien de werknemer een engagement tot woon-werk verkeer met de fiets neemt en dus daadwerkelijk tenminste gedeeltelijk met de fiets naar het werk komt;
 • U kan uw werknemer een fietsvergoeding toekennen tot 23 cent per gereden kilometer;
 • De RSZ administratie verhaalt, indien de fiets ook privé wordt gebruikt (woon-werk verkeer geldt niet als privé) slechts op het privé-gedeelte van de fiets sociale bijdragen, die dan ook doorgaans erg beperkt is.

Deze voordelen zorgen ervoor dat wanneer u als bedrijf een fiets koopt voor uw werknemers, dat ongeveer 60% goedkoper is dan wanneer de werknemer zelf zijn fiets zou kopen uit het nettoloon.

We hebben het dan nog niet gehad over hoe een fietsplan je de volgende uitbreiding van het parkeergebouw kan besparen, of uw bedrijf kan helpen om de kost van ziekteverzuim terug te dringen. Wetende dat 50 bedrijfsfietsen evenveel kosten als 1 bedrijfswagen. 

Als u precies wil uitrekenen wat u kan besparen met een fietsplan, kijk dan zeker eens op www.bikeform.be
 

 • U bent beter bereikbaar

We bouwen met z'n allen elke dag files, en dat hoeft helemaal niet.

De fiets is een prima oplossing voor een vlottere mobiliteit.  

 • 55% van de werknemers woont binnen de 15km van de werkplek. Met een elektrische fiets is een afstand van 15km geen enkel probleem. Onze tienduizenden e-bike klanten fietsen gemiddeld 20 km per rit met hun e-bike, zo bleek uit recent onderzoek bij onze klanten.
 • Verder is de Brompton vouwfiets een absolute topper in combinatie met het openbaar vervoer om de ‘last mile’ naar huis of het werk te overbruggen. De vouwfiets vouwt snel op, laat zich meevoeren op de trein als een ‘trolley’ en fietst enorm licht.

Minder parkeerdruk, minder autokosten, stiptere werknemers, het is allemaal binnen handbereik. Elke fietsende werknemer zorgt voor minder file rond uw bedrijf en meer vrije parkeerruimte. 
 

 • Gezondere werknemers

Wie met de fiets naar het werk komt is gewoon fitter en vaker op tijd, en dit met een fris hoofd. Nodeloos te zeggen dat fietsende werknemers gezondere werknemers zijn. Fietsende werknemers hebben 50% minder stress dan hun collega's met de auto en zijn 15% minder afwezig.
 

 • Een goed werkgeversimago

Een echt fietsenplan draagt ook bij tot een positief, modern en bewust imago voor uw bedrijf. U levert een echte bijdrage aan het ontwarren van de mobiliteitsknoop. De CO2 voetafdruk van uw bedrijf wordt gevoelig kleiner, met betere mobiliteit en kleiner wagenpark. Hierdoor wordt u aantrekkelijker als werkgever en bent u mee met uw tijd. 

 

 • Aanwerving en retentie

U wil de beste medewerkers aantrekken, en eens u ze aangetrokken heeft wil u ze natuurlijk graag behouden. Geen enkel ander voordeel is bruto/netto zo aantrekkelijk dan de fiets. Bovendien kan u zich ermee onderscheiden van uw concurrenten. Een volledig en aantrekkelijk fietsplan kan u echt helpen in de ‘war for talent’.