Drop image here

Vraag nu je offerte!

 

homepage  09 247 04 70

homepage  info.b2b@fiets.be

Leasing voor bedrijven

Wij zijn ook ondernemers. We begrijpen dat u met uw ‘core business’ wilt bezig zijn. Of je bedrijf nu fietsen wil leasen voor haar personeel of een fiets van de zaak wil aanbieden, bij Fiets! ben je aan het juiste adres. Wij zorgen voor uw bedrijfsfietsen zonder extra inspanningen voor uw onderneming.

Fiets! is een pionier in leasefietsen voor bedrijven en heeft ruime ervaring in het helpen van bedrijfsklanten bij specifieke uitdagingen die om de hoek komen kijken bij bedrijfsfietsen.

Fiets! telt het breedste aanbod aan A-merken, heeft een landelijke servicedekking en biedt naast fietsleasing uiteraard ook aankoop- en servicecontracten aan.

We helpen u graag verder in de zoektocht naar het juiste fietsplan voor uw onderneming. Contacteer onze bedrijfsfiets-specialisten voor meer informatie en een fietsoplossing op maat.


Leasepakket

Met ons leasepakket zijn u en uw medewerkers volledig ontzorgd en is uw kost helemaal voorspelbaar. Als bedrijf kan u kiezen tussen een pakket met een jaarlijks basisonderhoud of voor een pakket waar alles in zit, wat ook de onderhoudsnood of gebruiksintensiteit van de fiets is.

Werkt u liever met uw eigen leasemaatschappij, dan kan dat evenzeer. We werken nauw samen met verschillende leasemaatschappijen, waaronder KBC autolease. U kan hier de documentatie rond KBC vinden.

Wat houdt het leasepakket nu in?

  • Fiets

De financiering van de fiets zit uiteraard in het pakket. Na 3 jaar eindigt het leasecontract en kan de fiets worden overgenomen.  Als het u beter uitkomt dat de leaseperiode een jaar langer loopt of wat korter, dan kunnen we daar voor zorgen.

  • Onderhoud

Onderhoud en reparatie zjin inbegrepen in de leaseprijs. In de basisformule heeft u recht op 1 onderhoud per jaar. Bij de all-in formule is alles gedekt, wat ook de noden zijn. Moeten er meerdere keren nieuwe banden op per jaar, dan gebeurt dat gewoon, geen verrassingen. Dit is in de praktijk een erg aantrekkelijke formule. Uw kost is niet alleen 100% voorspelbaar, u heeft ook nog eens geen gedoe en geen reparaties die intern moeten worden goedgekeurd.

  • Verzekering

Al onze leasefietsen zijn all-in verzekerd. Bij diefstal of schade komt de verzekering tussen. Zo rijdt uw bedrijf zorgenvrij rond.

  • Pech onderweg

Onverhoopt pech onderweg, of een lekke band in ‘the middle of nowhere’? Geen probleem, pechverhelping is inbegrepen voor al onze leasefietsen in gans Europa. Uw medewerker wordt ter plaatse geholpen voor kleine defecten. Voor problemen die niet ter plekke kunnen worden opgelost wordt hij of zij samen met de fiets naar huis gebracht of naar het dichtstbijzijnde servicepunt.

 

Ook mogelijk: aankoop met service contract

Koopt u liever de fietsen in plaats van ze te leasen? Dat kan natuurlijk ook. Wil u daar dezelfde voordelen bij als in een leasepakket, dan kunnen we daarvoor zorgen. We verzekeren de fietsen voor u én we verzorgen het onderhoud middels een onderhoudscontract.


 

Wat zijn de voordelen voor de werknemers?

Wat zijn de voordelen van de werkgever?

Wat kan Fiets! voor uw bedrijf betekenen?

Bekijk hier waar u terecht kan voor reparaties en onderhoud

Wat kan Fiets! voor u als projectontwikkelaar betekenen?

Wat kan Fiets! voor u als zelfstandige betekenen?

Wat kan Fiets! voor u als fietsbezorger betekenen?

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!

 

Veelgestelde vragen

Zo goed als alle kosten die gedaan zijn om gebruik van de fiets door personeelsleden voor hun woon-werkverplaatsing aan te moedigen zijn 120% aftrekbaar. Dit is van toepassing op alle kosten om fietsen en hun toebehoren te verwerven, te onderhouden en te herstellen. 

Bedrijfsfietsen moeten worden afgeschreven lineair op 3 jaar, operationele leasing geniet niet van de verhoogde aftrek.

Verder zijn de kosten zijn in hun totaliteit aftrekbaar, dus geen onderscheid volgens het gebruik voor woon-werk, privé of beroepsverplaatsingen

Wat betreft toebehoren komen alle producten in aanmerking die wenselijk of noodzakelijk zijn om de woon-werkverplaatsingen te maken: fietspomp, bel, fietslicht, reflectoren, gereedschapskist voor kleine herstellingen, fietstas, accu en lader, …

Uitgesloten van verhoogde aftrek is gewone, sportieve of beschermende kledij (dus ook geen regenkledij, fluohesje of fietshelm); GPS; fietskar

Nee, maar wel gedeeltelijk. De fiscus accepteert dat werknemers een verklaring op eer afleggen dat ze een bepaald gedeelte van hun woon-werk verplaatsingen met de fiets zullen doen. Het is een goed idee uw taxatie-ambtenaar te consulteren voor het bepalen van uw fietspolicy. Als u als werkgever echt een garantie wil dat medewerkers met de fiets naar het werk komen dan kan u denken aan een track & trace systeem, om dit te gaan meten.  

Ja, dat is wel vervelend, fietsen hebben immers maten en een onderscheid in dames en heren frame, waardoor het niet voor elke fiets makkelijk is een nieuwe bestuurder te vinden. Bedrijven kunnen hier afspraken met de werknemers maken in de fietspolicy.  Wij werken hier ook graag samen een oplossing voor uit. Waar het niet mogelijk is om de fiets te ‘herplaatsen’ kunnen wij onder bepaalde voorwaarden fietsen terugnemen, waardoor u als bedrijf uw fietsenpark efficiënt kan beheren.

Nee gelukkig niet, onze bedrijfsfietsen zijn voorzien van een pech onderweg systeem en het onderhoud en reparatie van uw bedrijfsfietsenvloot regelen wij voor u en dit rechtsreeks met de fietsers. U kan voortdurend op de hoogte blijven via ons fleet management systeem, maar u hoeft niet telkens zelf de telefoon te nemen. Dat is wel zo makkelijk.

Geen probleem, al onze bedrijfsfietsen zijn uitgerust met de beste verzekeringsproducten op de markt. De franchise bedraagt 35 euro per schadegeval en de dekking erg breed, van diefstal, over schade tot pech onderweg.

Ja, maar enkel voor het privégebruik van de fiets (woon-werk verkeer valt hier niet onder). Afspraken met de RSZ administratie landen doorgaans op ongeveer 25% van de waarde van de fiets waarop dan RSZ bijdragen worden geheven bij werkgever (+/- 35%) en werknemer (+/-13%). 

Neen, op voorwaarde dat de fiets wordt gebruikt voor woon-werkverkeer. De fiscus beoordeelt dit op basis van een verklaring op eer. De fiscus doet dus wat anders dan de RSZ administratie. Indien de fiets (ook) wordt gebruikt voor woon-werk verkeer dan is hij volledig vrijgesteld van personenbelasting, voor de RSZ ligt dit licht anders.  

Er is geen addertje  All-inn is all-inn.  De enige uitzondering zijn platte banden.  Is uw werknemer een onwaarschijnlijke veelfietser die 4 sets nieuwe buitenbanden nodig heeft per jaar? Dan krijgt hij die.  Alle onderhoud is inbegrepen in de prijs.  Als onderdelen versleten zijn of aan vervanging toe, dan worden ze vervangen. Of het nu gaat om een band, een batterij van een elektrische fiets, een cassette, een ketting enz.  alles zit erin.

Die is gewoon cumuleerbaar met alle fiscale voordelen.  Opgelet de fietsvergoeding mag in principe niet worden toegekend voor verplaatsingen met een high speed bike.

Bijna, de fiscale voordelen gelden voor zowat alle fietsen, e-bike, gewone fiets, MTB of racefiets, maakt allemaal niet uit. Opgelet wel met de high speed elektrische fiets die sneller kan dan 25/h.  Dat is een apart geval: vooralsnog is de high speed bike noch voor de fiscus, noch voor de RSZ administratie een fiets. De 120% aftrek, vrijstelling in de personenbelasting en fietsvergoeding gelden voorlopig nog niet voor deze fiets.  Er zijn heel wat politieke initiatieven om ervoor te zorgen dat dit straks wel zo is, maar voorlopig en jammer genoeg dus nog even niet. Al onze dienstverlening verlenen wij wel evenzeer voor high speed e-bikes. Op ons kan u dus rekenen, ook als u graag dergelijke fietsen wil.

Dan kan u de fiets aan marktwaarde overnemen. U kan deze optie doorgeven aan uw medewerker, als u dat wenst. Wel even opletten met de fiscale behandeling van dergelijke overname. 

Dat kan perfect. U kan middels een cafetariaplan of flexibel verloningssysteem, uw werknemers bepaalde looncomponenten laten inruilen tegen een fiets. Dit kan gaan van het inruilen van vakantiedagen, bedrijfswagen, eindejaarspremie tot zelfs bruto-loon.  Er zijn vele sociaal secretariaten en andere dienstverleners die programma’s hebben om dit perfect en erg makkelijk voor u te berekenen. We helpen u graag op weg.