Vraag nu je offerte!

 

homepage  09 247 04 70

homepage  info.b2b@fiets.be

 

Fiets!, dé one-stop-shop voor uw bedrijf

Interesse in een fiets voor uw medewerkers? Boek nu een afspraak en wij komen bij u langs met onze testvloot! 

 

Laat uw werknemers in alle vrijheid fietsen van topkwaliteit testen dankzij onze Test@Work formule. Wij komen op afspraak bij u langs met onze testvloot bestaande uit elektrische fietsen van topmerken. Meer info? Neem vrijblijvend contact op of leg direct een afspraak vast. Ons B2B-team adviseert & helpt u graag verder.

 

Fiets! voor bedrijven

Wij zijn ook ondernemers. We begrijpen dat u met uw ‘core business’ wilt bezig zijn. Of je bedrijf nu fietsen wil leasen voor haar personeel of een fiets van de zaak wil aanbieden, bij Fiets! ben je aan het juiste adres. Wij zorgen voor uw bedrijfsfietsen zonder extra inspanningen voor uw onderneming.

Fiets! is een pionier in fietsen voor bedrijven en heeft ruime ervaring in het helpen van professionele klanten bij specifieke uitdagingen die om de hoek komen kijken bij bedrijfsfietsen.

Fiets! telt het breedste aanbod aan A-merken, heeft een landelijke servicedekking en biedt naast fietsleasing uiteraard ook aankoopcontracten aan.

We helpen u graag verder in de zoektocht naar het juiste fietsplan voor uw onderneming. Contacteer onze bedrijfsfiets-specialisten voor meer informatie en een fietsoplossing op maat.

 

Concreet aan de slag

 

Quick start groepsaankoop

Deze oplossing is ideaal wanneer u een boost wil geven aan uw team. We starten snel zonder al te veel poespas. Wij bieden aantrekkelijke voorwaarden in onze winkels en uw medewerkers betalen zelf de fiets. Uiteindelijk kan u met deze formule reeds proeven van de mogelijkheden zonder extra administratie.

Quick start bedrijfsaankoop

Bij deze oplossing koopt uw bedrijf de fietsen aan voor de medewerkers. Weet dat deze aankoop 120% aftrekbaar is en kostenneutraal kan worden uitgewerkt via het brutoloon. Verder komen wij op uw bedrijf langs voor het onderhoud en de herstellingen. Tevens ondersteunen wij u bij de implementatie van het bedrijfsfietsenproject.

Quick start leasing

Hierbij biedt u uw medewerkers de mogelijkheid om een fiets te leasen via inhouding van het brutoloon. Zowel uw bedrijf als uw medewerkers genieten van fiscale voordelen. Ook kan deze oplossing volledig kostenneutraal worden uitgewerkt voor het bedrijf. Werkt u liever met uw eigen leasemaatschappij, dan kan dat evenzeer. We werken nauw samen met verschillende leasemaatschappijen.

 

Wat zijn de voordelen voor de werknemers?

Wat zijn de voordelen van de werkgever?

Wat kan Fiets! voor uw bedrijf betekenen?

Bekijk hier waar u terecht kan voor reparaties en onderhoud

Wat kan Fiets! voor u als projectontwikkelaar betekenen?

Wat kan Fiets! voor u als zelfstandige betekenen?

Wat kan Fiets! voor u als fietsbezorger betekenen?

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!

Veelgestelde vragen

Zo goed als alle kosten die gedaan zijn om gebruik van de fiets door personeelsleden voor hun woon-werkverplaatsing aan te moedigen zijn 120% aftrekbaar. Dit is van toepassing op alle kosten om fietsen en hun toebehoren te verwerven, te onderhouden en te herstellen. 

Bedrijfsfietsen moeten worden afgeschreven lineair op 3 jaar, operationele leasing geniet niet van de verhoogde aftrek.

Verder zijn de kosten in hun totaliteit aftrekbaar, dus geen onderscheid volgens het gebruik voor woon-werk, privé of beroepsverplaatsingen

Wat betreft toebehoren komen alle producten in aanmerking die wenselijk of noodzakelijk zijn om de woon-werkverplaatsingen te maken: fietspomp, bel, fietslicht, reflectoren, gereedschapskist voor kleine herstellingen, fietstas, accu en lader, …

Uitgesloten van verhoogde aftrek is gewone, sportieve of beschermende kledij (dus ook geen regenkledij, fluohesje of fietshelm); GPS; fietskar

Nee, maar wel gedeeltelijk. De fiscus accepteert dat werknemers een verklaring op eer afleggen dat ze een bepaald gedeelte van hun woon-werk verplaatsingen met de fiets zullen doen. Het is een goed idee uw taxatie-ambtenaar te consulteren voor het bepalen van uw fietspolicy. Als u als werkgever echt een garantie wil dat medewerkers met de fiets naar het werk komen dan kan u denken aan een track & trace systeem, om dit te gaan meten.  

Ja, dat is wel vervelend, fietsen hebben immers maten en een onderscheid in dames en heren frame, waardoor het niet voor elke fiets makkelijk is een nieuwe bestuurder te vinden. Bedrijven kunnen hier afspraken met de werknemers maken in de fietspolicy.  Wij werken hier ook graag samen een oplossing voor uit. Waar het niet mogelijk is om de fiets te ‘herplaatsen’ kunnen wij onder bepaalde voorwaarden fietsen terugnemen, waardoor u als bedrijf uw fietsenpark efficiënt kan beheren.

Nee gelukkig niet, onze bedrijfsfietsen zijn voorzien van een pech onderweg systeem en het onderhoud en reparatie van uw bedrijfsfietsenvloot regelen wij voor u en dit rechtsreeks met de fietsers. U kan voortdurend op de hoogte blijven via ons fleet management systeem, maar u hoeft niet telkens zelf de telefoon te nemen. Dat is wel zo makkelijk.

Geen probleem, al onze bedrijfsfietsen zijn uitgerust met de beste verzekeringsproducten op de markt. De franchise bedraagt 35 euro per schadegeval en de dekking erg breed, van diefstal, over schade tot pech onderweg.

Ja, maar enkel voor het privégebruik van de fiets (woon-werk verkeer valt hier niet onder). Afspraken met de RSZ administratie landen doorgaans op ongeveer 25% van de waarde van de fiets waarop dan RSZ bijdragen worden geheven bij werkgever (+/- 35%) en werknemer (+/-13%). 

Neen, op voorwaarde dat de fiets wordt gebruikt voor woon-werkverkeer. De fiscus beoordeelt dit op basis van een verklaring op eer. De fiscus doet dus wat anders dan de RSZ administratie. Indien de fiets (ook) wordt gebruikt voor woon-werk verkeer dan is hij volledig vrijgesteld van personenbelasting, voor de RSZ ligt dit licht anders.  

Er is geen addertje  All-in is all-in.  De enige uitzondering zijn platte banden.  Is uw werknemer een onwaarschijnlijke veelfietser die 4 sets nieuwe buitenbanden nodig heeft per jaar? Dan krijgt hij die.  Alle onderhoud is inbegrepen in de prijs.  Als onderdelen versleten zijn of aan vervanging toe, dan worden ze vervangen. Of het nu gaat om een band, een batterij van een elektrische fiets, een cassette, een ketting enz.  alles zit erin.

Die is gewoon cumuleerbaar met alle fiscale voordelen. 

De fiscale voordelen gelden voor zowat alle fietsen, e-bike, gewone fiets, MTB of racefiets, maakt allemaal niet uit. Al onze dienstverlening verlenen wij evenzeer voor high speed e-bikes. Op ons kan u dus rekenen, ook als u graag dergelijke fietsen wil.

Dan kan u de fiets aan marktwaarde overnemen. U kan deze optie doorgeven aan uw medewerker, als u dat wenst. Wel even opletten met de fiscale behandeling van dergelijke overname. 

Dat kan perfect. U kan middels een cafetariaplan of flexibel verloningssysteem, uw werknemers bepaalde looncomponenten laten inruilen tegen een fiets. Dit kan gaan van het inruilen van vakantiedagen, bedrijfswagen, eindejaarspremie tot zelfs bruto-loon.  Er zijn vele sociaal secretariaten en andere dienstverleners die programma’s hebben om dit perfect en erg makkelijk voor u te berekenen. We helpen u graag op weg.