Colruyt Group verwerft 75% van fietsspeciaalzaak Fiets! 

Op 20 maart 2019 heeft Colruyt Group een belang van 75% verworven in de Belgische fietsspeciaalzaak Fiets!. Deze investering kadert in Colruyt Group’s ambitie om in te spelen op de behoeften van de consument in zijn verschillende levensfases én om duurzame mobiliteit te stimuleren. Fiets! zal de middelen van de kapitaalverhoging gebruiken om haar netwerk van fietsspeciaalzaken uit  te breiden.

 

Fiets!, de ideale partner voor zowel particulieren als bedrijven  
 

Fiets! is een toonaangevende speler in de verkoop van merkfietsen, fietskledij en accessoires in België. Het bedrijf onderscheidt zich door haar kwalitatief aanbod en de expertise van haar teams. Het uitgebreide productassortiment van Fiets! omvat zowel traditionele als elektrische fietsen. Klanten krijgen persoonlijk advies in de 11 Belgische  fietsspeciaalzaken en ze kunnen er ook terecht voor een betrouwbaar en snel onderhoud of herstelling van fietsen. Ondernemingen kunnen bij Fiets! bedrijfsfietsen leasen of aankopen voor hun personeel. Fiets! biedt, naast het breedste aanbod aan A-merken, ook een brede servicedekking. De bedrijfsfiets-specialisten hebben een ruime ervaring en helpen ondernemingen in hun zoektocht naar het juiste fietsplan.


​Duurzame mobiliteit stimuleren 
 

Met de instap in Fiets! verbreedt Colruyt Group haar aanwezigheid op de Belgische retailmarkt. De groep is er al actief met diverse winkelformules in voeding (waaronder  Colruyt Laagste Prijzen, OKay, Spar, Bio-Planet en Cru) en non-food (Dreamland, Dreambaby en Collishop). Daarbij komt nu ook een kwalitatief aanbod aan fietsen voor particulieren en bedrijven, dat vanaf april 2019 zowel offline als online beschikbaar zal zijn. 
 
Marc Hofman, COO Retail van Colruyt Group: “Deze investering kadert in onze langetermijnvisie: we willen de consument een meerwaarde bieden in de verschillende fases van zijn leven én verder investeren in duurzame mobiliteit.”  
 
Colruyt Group zet volop in op groene energie en duurzame mobiliteit. Zo promoot en faciliteert de groep al jaren consequent het gebruik van CNG (Compressed Natural Gas) voor voertuigen, de meest duurzame fossiele brandstof van het moment. In oktober 2018 heeft Colruyt Group haar eerste publiek toegankelijke waterstofstation in België geopend. Het “bike-to-work”-programma van de groep bestaat intussen al meer dan 10 jaar. Met de deelneming in Fiets! investeert Colruyt Group verder in duurzame mobiliteit in België.  

 

Samen groeien

 

Fiets! en Colruyt Group besloten de handen in elkaar te slaan om het bedrijf een succesvolle doorstart te laten maken in België. Dieter Struye, directeur non-food van Colruyt Group:  “De markt voor elektrische fietsen groeit sterk en Fiets! is een jong en dynamisch Belgisch bedrijf. Door onze gezamenlijke commerciële en operationele expertise te combineren kunnen we rendabele groei creëren en terzelfdertijd duurzaam woon-werkverkeer stimuleren.”   
PERSBERICHT – Halle (België) – 21 maart 2019 8u00 CET 
 
Michel Verhaeren, aandeelhouder en CEO van Fiets!: “Onze missie is om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van zorgeloos fietsen. Daarom geven onze ervaren medewerkers advies bij aankoop, zorgen we voor een goede service na verkoop en verdelen we enkel merken waarvan we eerlijk en voluit durven zeggen dat ze garant staan voor kwaliteit. Dankzij de investering van Colruyt Group kunnen we opnieuw focussen op groei en rentabiliteit. We zijn van plan het aantal fietsspeciaalzaken de komende jaren uit te breiden, waardoor nog meer particulieren en bedrijven bij ons terecht zullen kunnen voor hun fietsaankoop, -onderhoud of -herstelling. De eerstvolgende winkelopeningen zijn voorzien in 2019 en de klant zal er centraal staan.
 

De transactie

Colruyt Group verwerft onmiddellijk een meerderheidsparticipatie van 75% door middel van een kapitaalverhoging. De groep heeft een calloptie om haar belang op termijn te verhogen tot 100%. Het huidige management blijft aan boord en behoudt 25% van de aandelen. Beide partijen zijn overeengekomen geen details met betrekking tot prijszetting of andere voorwaarden van de transactie vrij te geven. De waardebepaling gebeurde door toepassing van marktconforme methodes.
 

 

###


Over Fiets! Fiets! werd opgericht in 2010 en is uitgegroeid tot een netwerk van 11 fietsspeciaalzaken in België: in Antwerpen, Boechout, Boortmeerbeek, Gent, Hasselt, Herentals, Kuurne, Leuven, Merksem, Roeselare en Wijnegem. Fiets! is een toonaangevende speler in de verkoop van merkfietsen, fietskledij en accessoires. Het concept onderscheidt zich door een hoogwaardig aanbod en de expertise van haar teams. Fiets! is dealer van tal van topmerken zoals Trek, Flyer, Koga, Brompton, Cube, Gazelle, ed. De fietsspeciaalzaak verzorgt ook het onderhoud en  de herstelling van fietsen. Bedrijven kunnen bij Fiets! bedrijfsfietsen leasen of kopen. Meer informatie vindt u op www.fiets.be. 
 
Over Colruyt Group Colruyt Group is actief in de distributie van voedingswaren en non-food in België, Frankrijk en Luxemburg, met zowat 560 eigen winkels en meer dan 580 aangesloten winkels. In België gaat het om Colruyt, OKay, Bio-Planet, Cru, Dreamland, Dreambaby en de geaffilieerde winkels Spar en Spar Compact. In Frankrijk zijn er naast Colruyt-winkels ook geaffilieerde winkels van Coccinelle, Coccimarket en Panier Sympa. De groep is ook actief in de foodservice business (levering van voedingswaren aan hospitalen, bedrijfskeukens en horecabedrijven) in België (Solucious). De overige activiteiten omvatten de verdeling van brandstoffen in België (DATS 24), print en document management oplossingen (Symeta) en productie van groene energie. De groep telt meer dan 29.300 medewerkers en realiseerde in 2017/18 een omzet van EUR 9,0 miljard. Colruyt is genoteerd op Euronext Brussel (COLR) onder ISIN-nr. BE0974256852.