Uitgeverij Kannibaal

Fiets! is verdeler van Uitgeverij Kannibaal.

"Uit liefde voor de sport en het boek"

Alle uitgaven van Uitgeverij Kannibaal worden gemaakt met de meeste zorg voor kwaliteit. Het is hun uitdaging om boeken aan te bieden die een ereplaats verdienen in jullie boekenkasten omwille van hun concept, vormgeving, beeldkwaliteit en zorg voor druk en afwerking.
Uitgeverij Kannibaal werd eind 2009 opgericht door Jan Maes, Stephan Vanfleteren en Karl Vannieuwkerke met als doel één boek uit te geven: het ultieme huldeboek over Eddy Merckx, onder de naam Merckxissimo. De uitgeverij werd Kannibaal gedoopt, naar Eddy Merckx.

Door het onverwacht grote succes van deze eersteling werd in 2010 besloten om verder te gaan met de uitgeefactiviteit, met een duidelijke keuze voor verzorgde, geïllustreerde boeken over sport. In dat jaar verschenen onder meer de Kunstbox Eddy Merckx, Merckx 525 en Renner willen worden van Karl Vannieuwkerke.

In 2011 vervoegde Gautier Platteau zich bij de uitgeverij en werd het Kannibaalfonds verder uitgebouwd en aangevuld met de imprint Hannibal. Onder deze naam worden kwalitatieve, geïllustreerde boeken uitgebracht over geschiedenis, fotografie, mode, kunst en cultuur. Boeken van Uitgeverij Kannibaal en Hannibal zoals Jacky Ickx en Sense of Place – Europese landschapsfotografie worden wereldwijd uitgebracht en verspreid. 

Uitgeverij Kannibaal