Trek allant bedrijfsfiets tussen auto's

De bedrijfsfiets - niets dan voordelen

voor de werkgever

Fincanieel en fiscaal aantrekkelijk

Een bedrijfsfietsenplan is relatief goedkoop. Goedkoper dan eender welke andere mobiliteitsoplossing én is bovendien de meest aantrekkelijke bruto/netto-verhouding van alle looncomponenten.

  • Als bedrijf kan je de meeste fietsinvesteringen als kost inbrengen. 
  • Voor de fiscus is dit géén voordeel alle aard indien de werknemer de fiets tenminste gedeeltelijk voor het woon-werk verkeer gebruikt.
  • Je kan jouw werknemer een fietsvergoeding toekennen die voor maximaal 24 cent per kilometer is vrijgesteld. 
  • Een fietsplan kan kostenneutraal uitgewerkt worden voor werkgever én werknemer! WIN - WIN! kostenneutraal uit te werken. En dan hebben we het nog niet gehad over hoe een fietsplan je parkeerplekken kan besparen, of je bedrijf kan helpen de kost van ziekteverzuim terug te dringen.  
Bedrijfswagen
=
Bedrijfsfietsen

Mobiliteitsverbetering

Met z'n allen staan we dagelijks in de file maar dit hoeft helemaal niet. De fiets is een prima oplossing voor een vlottere mobiliteit. 

  •  55% van de werknemers woont binnen de 15km van zijn of haar werkplek. Onze e-bike klanten fietsen gemiddeld heen en terug 20km op hun woon-werk rit traject. 
  • Bovendien kan de bedrijfsfiets gecombineerd worden met andere transportmiddelen zoals de bedrijfswagen, het openbaar vervoer of de trein. Dit maakt dat bijvoorbeeld de vouwfiets ideaal kan ingezet worden om de 'last mile' te overbruggen! Denk gewoon eens out of the box! 
  • Minder parkeerdruk, minder autokosten en vaak ook stiptere werknemers zijn allemaal binnen handbereik. Elke fietsende werknemer zorgt voor minder file rond jouw bedrijf en voor meer vrije parkeerruimte.

Gezonder personeel

Wie met de fiets naar het werk komt is fitter en vaker op tijd, wat zorgt voor een frisse mindset. Er kan dus geconcludeerd worden dat fietsende werknemers vaak gezonder zijn.

Werkgeversimago

Een fietsplan draagt bij tot een jong en milieubewust imago voor jou en jouw bedrijf. Je levert een meer dan symbolische bijdrage aan het ontwarren van de mobiliteitsknoop en de CO²-voetafdruk van jouw bedrijf wordt gevoelig kleiner.

Aanwerving en retentie

Uiteraard wil elk bedrijf de beste medewerkers aantrekken en deze natuurlijk ook behouden. Geen enkel voordeel is zo bruto/netto-interessant als de fiets.  Bovendien kan jij je hiermee onderscheiden van jouw concurrenten. Een fietsplan op maat kan je helpen in de 'war for talent'.

Klinkt dit aantrekkelijk? 

voor de werknemer

Financieel aantrekkelijk

Een fiets kopen via je werkgever, enerzijds via leasing, anderzijds via een bedrijfsaankoop, is tot 60% goedkoper dan een privé-aankoop. Als voorwaarde dat de bedrijfsfiets fiscale voordelen biedt, dient de werknemer de fiets te gebruiken voor zijn/haar woon-werkverkeer. Dit hoeft niet op dagelijkse basis. 

De verschillende fiscale voordelen verbonden aan de bedrijfsfiets zijn bovendien combineerbaar met een fietsvergoeding tot 24 cent/km. Rijd je dagelijks 5km heen en 5km terug van en naar jouw werk, dan levert dit jou een belastingvrije som van €52 per maand op. Via ons fietsplan kan je kiezen uit alle soorten fietsen; van een racefiets, tot een speed pedelec of een bakfiets.

Voor elk wat wils! Ontdek ons assortiment. 

Win tijd!

Woon je op minder dan 20km van je werk? Dan is de kans groot dat je sneller op je werkplek aankomt dan met de auto. Je aankomsttijd wordt meer voorspelbaar en je hoeft je niet op te winden in de file waardoor je steeds met een positieve mindset op het werk arriveert. 

Voor grotere woon-werk afstanden kan je ook een traject overwegen met de trein in combinatie met de vouwfiets, of kiezen voor een speedpedelec, de e-bike die je ondersteunt tot maximaal 45km per uur. 

Think out of the box! 

Fitter en gezonder

Onderzoek bij fietsende werknemers toont aan dat 95% onder hen minder stress ervaart sinds hij/zij met de fiets naar het werk gaat. 

Meer sporten wil iedereen. Waarom niet het nuttige aan het aangename koppelen en met de fiets naar het werk rijden? Het is geen geheim dat fietsen goed is voor uw gezondheid. Woon-werk fietsers zijn minder vaak ziek dan hun collega's die met de wagen naar het werk rijden. 

Gemakkelijk en comfortabel

Onze fietsen kunnen voorzien worden van een solide onderhoudsplan, waardoor ze steeds vlot rijden en betrouwbaar aanvoelen. De bedrijfsfietsen kunnen ALL-IN verzekerd worden bij Fiets! tegen schade, diefstal en pechbijstand, zodat zowel werknemer als werkgever volledig ontzorgd worden. 

Interesse gekregen? Zoek alvast een fiets die bij je past.

Benieuwd hoe we jouw bedrijf op de fiets kunnen helpen?