Velen onder ons keken er al naar uit om deze zomer lang uitgerekt aan een wit strand met helderblauw water te liggen, om gezellige Italiaanse straatjes of Marokkaanse marktjes af te schuimen of om het vliegtuig in te stappen, op weg naar een ander continent.

We weten intussen dat verre vliegreizen hoogstwaarschijnlijk niet meteen tot de opties behoren, maar niet getreurd. Zie dit als dé uitgelezen kans om België te (her)ontdekken, meer bepaald vanop de fiets. Hieronder delen we 9 voordelen die verbonden zijn aan reizen in eigen land.  

Connecterra - Nationaal Park Hoge Kempen

Connecterra - Nationaal Park Hoge Kempen

1. Je leert nieuwe parels in eigen land kennen.

Vrijwel iedere fiets- en natuurliefhebber is gekend of vertrouwd met de Ardennen en het West-Vlaamse heuvelland. Toch zijn we er steevast van overtuigd dat je nog heel wat Belgische wonderen aan jouw ‘to do lijstje’ kunt toevoegen. 

Onder meer de prachtige wintertuin van Ursulinen Mechelen en het Hallerbos in Halle, waar de paarse hyacinten vanaf midden april terug bloeien, zijn meer dan de moeite waard! En heb je al gehoord van het nationaal park hoge Kempen – de Connecterra? Gekenmerkt door zijn meren en heuvels, gelegen rond de oude steenkoolmijn van Eisden en verantwoordelijk voor spectaculaire panorama’s.

Tip: Beklim één van de heuveltoppen en geniet van een picknick bij zonsopgang of -ondergang.

2. Je bespaart heel wat tijd.

Een lange heen- en terugreis kan ervoor zorgen dat je al 1 tot 2 dagen van je vakantie niet op de gewenste bestemming kunt doorbrengen. Maak optimaal gebruik van je welverdiende verlof door in België te blijven en (na een korte rit met de wagen) meteen op de fiets te springen. Zo haal je het maximale uit je vakantie, en ben je intussen extra milieubewust bezig.

3. No stress, no worries ...

“Om 4u ’s morgens opstaan, de kinderen aankleden en snel naar Zaventem. Daar word je namelijk 2 uur van voordien verwacht. Hebben we zeker alles mee? Waar hebben we die vliegtickets ook al weer gestoken? Ah … onze vlucht heeft meteen een uur vertraging.”

Herkenbaar?

Stress is nergens goed voor, al zeker niet tijdens je vakantie. Dit is immers de perfecte tijd om alles even los te laten en volledig ‘zen’ te worden.

Connecterra - Nationaal Park Hoge Kempen

Wintertuin Ursulinen in Mechelen

4. Jouw portemonnee is je dankbaar.

Op vakantie gaan naar een verre bestemming komt vaak met een bijpassend (lees ‘duur’) prijskaartje. Natuurlijk wil je in deze periode niet bij iedere uitgave moeten nadenken over je vooropgestelde budget of moeten nadenken of je eigenlijk niet te veel betaalt voor wat je terugkrijgt. 

Blijf je in België dan weet je waaraan je je kunt verwachten. Geen dure vliegtickets, verschillende tankstation-stops of peperdure strandbars. 

5. België heeft vier seizoenen.

Waar we vaak niet bij stilstaan is dat niet ieder land 4 duidelijk af te bakenen seizoenen telt. Tijdens een fietstocht in de herfst kun je je warm induffelen en aanschouwen hoe de planten, bomen en dieren zich voorbereiden voor de winter. In de lente, voel je terug de eerste zonnestralen op je huid en kun je van andere natuurfenomenen genieten, namelijk die van het groeien en bloeien. 

6. Je hoeft je niet aan te passen.

Blijf je tijdens jouw vakantie deze zomer binnen de landsgrenzen dan heb je het voordeel vertrouwd te zijn met je omgeving. Dat wil zeggen; geen menukaarten waarvan de gerechten je grotendeels onbekend zijn, geschreven in een taal die je niet spreekt. Ook kun je nog steeds naar dezelfde supermarkten en andere winkels blijven gaan.

Een andere cultuur kan zijn charme hebben, wat aanpassing kan net leuk zijn, maar geef toe, in je vertrouwde omgeving blijven is heel comfortabel. 

7. België biedt voor ieder wat wils.

Hou je van avontuur? Doe je graag nieuwe kennis op door musea te bezoeken? Of voel je je eerder aangesproken door een bezoekje aan het wellnesscentrum?

België barst van de musea, bezienswaardigheden en avontuurlijke activiteiten om jouw vakantiedagen waardevol en gevarieerd in te vullen. Deze aan elkaar knopen met de fiets lijkt dan ook de beste optie als je het ons vraagt. 

Connecterra - Nationaal Park Hoge Kempen

Hallerbos in Halle

8. Ook wij hebben een kuststrook.

Het werd eerder al genoemd, maar waarom aan een buitenlands strand liggen als dat gewoon bij ons kan? Akkoord, om dezelfde temperaturen te benaderen is het vaak wat langer wachten, maar eenmaal er aan die vereiste voldaan is, heb je keuze genoeg.

Kies je voor een meer toeristische kuststad zoals Nieuwpoort of Knokke, vol hippe terrasjes en andere nevenactiviteiten, of val je voor de charme van kleinere kuststroken zoals die van Wenduine?

9. Ooit al eens 'gecitytript' in eigen land?

Bij het woord ‘citytrippen’ denken we meestal aan steden als Amsterdam, Barcelona, Londen, Parijs of Berlijn. Maar waarom zouden we ‘verdere’ oorden opzoeken als we in eigen land nog zoveel te verkennen hebben?

Na onze samenwerking met reisspecialist Zuiderhuis kunnen we a.d.h.v. een reeks exclusieve fietsroutes aantonen dat je het niet altijd ver hoeft te zoeken om de perfecte dagtrip vanop de fiets mee te maken. 

Reacties (0)

Nog geen reacties

Nieuwe reactie