We blijven deze zomer massaal in eigen land (of gaan toch niet ver buiten de grenzen). Fiets! zou dan ook Fiets! niet zijn als we jou niet zouden bijstaan om je dagtrip vlekkeloos voor te bereiden zodat je er zorgeloos op uit kunt.  

Met de toerfiets door de bloemen

Controleren, controleren, controleren ...

First things first: rijd je elektrisch? Zorg er voor dat je accu voldoende opgeladen is. Dit kan gemakkelijk enkele uren duren, dit doe je dus best de avond voordien al. Is je accu's volledig opgeladen? Ready to go ..

Is één accu niet krachtig genoeg voor de trip die je in gedachten hebt? Zorg dan dat je een tweede oplader voorziet of schaf een extra accu aan, die is voor de echte lange afstandsfietsers onontbeerlijk.

Controleer verder ook even de bandenspanning, verlichting en remmen. Meer info hierover vind je in onze doe-het-zelf onderhoudsgids, zo ben je alvast goed vertrokken.   

E-bike accu vervangen

Zorg voor de gepaste accessoires en kledij.

Fietsaccessoires (en -kledij) zijn enorm handig bij een daguitstap, of het nu gaat om een korte of lange rit. 

Het eerste wat je nodig hebt is een goede fietshelm en eventueel fietsbril. Een fietsbroek met zeem bij het zitvlak kan voor sommige mensen ook een hele eind helpen in comfort. Daarnaast zorg je best ook voor luchtige kledij die het toelaat om in te transpireren zonder dat het te bedrukkend wordt.

Bij lange ritten is het ook steeds aangeraden om een regenvestje mee te nemen, ook wanneer je de weersvoorspelling opgezocht hebt. Het weer kan zeer onvoorspelbaar zijn en je wil echt wel vermijden om in een plensbui terecht te komen en nadien nog ettelijke kilometers kletsnat te moeten afleggen.

Voorzie genoeg powerfood & stay hydrated.

Ongeacht of je nu een lange of korte fietstocht maakt: zorg er voor dat je steeds voldoende water mee hebt tijdens je tocht. Is je bidon leeg? Stop dan bij een cafeetje onderweg, geniet van een goede kop koffie en maak er intussen gebruik van om je waterfles bij te vullen.

Heb je geen tijd om tijdens de dag ergens een hapje te eten? Zorg dan ook voor wat voeding. Wat energierepen of een simpel stuk fruit en je bent al een heel eind ver. 

Koffie drinken als pauze tussen het fietsen door

Voorkom pech onderweg.

Je verwacht natuurlijk dat je elektrische fiets je niet in de steek zal laten en denkt: ‘zoiets overkomt mij toch niet’. Toch is het slim om spullen mee te nemen in geval van pech onderweg.

De meest voorkomende vorm van pech onderweg is lek rijden. Voordat je de weg op gaat is het daarom handig dat je weet hoe je je band moet plakken. Al heb je anti-lek banden het kan toch altijd een keer gebeuren. Handig dus om een reparatiesetje mee te nemen als je langere tochten gaat maken. Ook een inbussleutel om het zadel te verstellen weegt bijna niets en kan je al een heel eind helpen. Na enkele kilometers kan het fietsen namelijk anders aanvoelen dan wanneer je vertrokken bent, en kun je last krijgen van je zitbotjes.

Een klein handfietspompje kan ook van pas komen. Om pech onderweg zoveel mogelijk te vermijden is het heel belangrijk om je fiets goed te onderhouden. Heb je een e-bike? Lees dan zeker eens onze doe-het-zelf onderhoudsgids van de e-bike. 

Blijf op het rechte pad met een fiets-gps.

Wanneer je er een hele dag op uit gaat met een specifieke route in gedachten dan zijn fietscomputers een welgekomen extra. Zo kan je zorgeloos je bestemming bereiken en onderweg maximaal genieten van de omgeving.

Ook goede opbergers zijn een must: een fietsmand voorop, fietstassen achterop, en sterke snelbinders: ze maken van je elektrische fiets een vervoermiddel van formaat. 

Fietscomputer / fietsdisplay instellen

Last but not least: een geschikte fiets!

Hopelijk had je hier wel al zelf aan gedacht. Zoniet, bekijk zeker eens ons assortiment (elektrische) fietsen en ga op zoek naar een fiets die bij jou past. Een goede fiets, hoog in comfort, met een goede zithouding is van onmisbaar belang tijdens een dagtrip.

Heb je na het overlopen van ons overzicht het gevoel dat je nog niet goed genoeg bent voorzien? Bezoek dan zeker een Fiets!-winkel in jouw buurt daar kan je zeker alles vinden wat je nodig hebt zodat je altijd veilig en zorgeloos kan genieten tijdens jouw dagtrip! 

Reacties (0)

Nog geen reacties

Nieuwe reactie