Fitnesstoestellen

Wanneer de weersomstandigheden het niet toelaten om buiten een tochtje te gaan doen of wanneer u te weinig tijd heeft voor deze buitenactiviteiten dan is een fitnesstoestel misschien wel iets voor u.  Wij beschikken over verschillende soorten toestellen, voor ieder wat wils, gaande van een hometrainer over een crosstrainer tot een loopband.

Hometrainer

Dit toestel kan u vergelijken met een indoor fiets en laat toe om op uw eigen tempo en wanneer u het wilt een ‘ fietstochtje’ te maken. Dit kan u doen om toch uw dagelijkse portie beweging te hebben of om uw conditie bij te schaven of om op peil te houden.

Ergometer

Deze heeft dezelfde basis als een hometrainer met als verschil dat een ergometer meer gebruikt wordt om aan conditietraining te gaan doen. Een ergometer is dan ook beter uitgerust dankzij verschillende trainingschema's en gecontroleerde hartslag.

Fietsrollen

Met dit toestel kan u binnenshuis trainen op uw vertrouwde fiets. Het ideale alternatief voor een goede kracht- en conditietraining gedurende de wintermaanden.

Crosstrainer

Zowel fietsrollen, een hometrainer als een ergometer zijn bedoeld om binnenshuis te fietsen. Deze toestellen trainen dus alleen uw beenspieren. Wilt u ook uw armen en uw bovenlichaam trainen, dan kan u kiezen voor een crosstrainer. De crosstrainer is uitgerust met verschillende trainingschema's zoals bij de ergometer om aan conditietraining te gaan doen.

Loopband

Ook een loopband laat u toe uw training te optimaliseren door verschillende trainingsschema's en instellingen.